מרביתנו לא מודעים למלוא הזכויות הבסיסיות שלנו, כאשר אנו עוזבים מקום עבודה. ישנן זכויות, עליהן אין כל עוררין והמעסיק חייב לשאת בהן. בין זכויות אלו, פיצויי פיטורין, ימי הבראה, הפרשה לקרן פנסיה וקופת גמל, ימי חופש ועוד.
אם אתם לא בטוחים שקיבלתם את כל הזכויות או שיש לכם הרגשה שהמעסיק מתחמק מכם ולא מוכן לשלם לכם את הכספים בגין הזכויות הללו, ההמלצה הכי טובה היא לבקש ייעוץ מבעל מקצוע בתחום זה, במקרה זה עו"ד דיני עבודה. במידת הצורך, אם העניינים לא יפתרו בצורה טובה, תוגש תביעה כנגד המעסיק.
דעו את זכויותיכם לפני הגשת תביעה
הפרשה לקרן פנסיה וקופת גמל – אם את מעל גיל 20 ואתה מעל גיל 21, על המעסיק שלכם להפריש לקרן הפנסיה שלכם. הזכות הזאת מתממשת בצורה אוטומטית לאחר חצי שנה במקום העבודה. אם המעסיק לא מפריש כספים לפנסיה, הרי שהוא עובר על החוק.
ימי הבראה – אלו משתנים וניתן להבדיל בכמותם, בין אם מדובר בעובד ציבורי או עובד פרטי. בכל מקרה, דעו שבמינימום מגיע לכם לקבל חמישה ימים כאלה בשנה.
ימי חופשה – לכל עובד באשר הוא מגיעים ימי חופשה מדי שנה. אלו גם משתנים בהתאם לסטטוס שלכם, עובדים ציבוריים או פרטיים.
פיצויי פיטורין – במידה ופוטרתם על ידי המעסיק, מגיעים לכם פיצויים כספים כחוק. ישנם גם מקרים בהם העובד התפטר בעל כורחו ועל כן גם מגיעים לו הפיצויים הללו.
לא מימשו את זכויותיכם – מהי הפרוצדורה להגשת תביעה כנגד המעסיק?
במידה והסכסוך עם המעסיק העמיק והגיע למצב של תביעה, הכי חשוב שתיוצגו על ידי עורך דין המומחה בתחום. את התביעה תוכלו לתת לעורך הדין להגיש עבורכם או תוכלו להגיש אותה בעצמכם (זאת כמובן לאחר שהתייעצתם איתו ובדקתם שאכן יש לכם גם את כל המסמכים והעדויות לסכסוך העבודה ולאי מתן הזכויות מצד המעסיק). בדומה לאופן בו עובדי בתי הדין, השופט רשאי לדחות או למחוק את כתב התביעה. מלבד זאת, קחו בחשבון שהגשת התביעה, כרוכה כמובן בתשלום אגרה (בסך אחוז משווי התביעה). במידה ולא התקבלה תביעתכם, אתם יכולים גם להגיש ערעור לבית הדין הארצי, שיבחן שוב את המקרה.
על כן ובגלל שמדובר על מצב יחסית מורכב, רצוי לקחת עורך דין עוד מתחילת התהליך המשפטי. קראו המלצות ובצעו סקר מחירים וביחרו עורך דין עם ניסיון מקצועי בתחום, רק ככה תוכלו לדעת שאתם בידיים טובות ולנצח עם התביעה שלכם.