אף אחד לא רוצה לסיים סכסוכים בין כתלי בית המשפט, ובכל זאת – בכל יום באים בשערי בתי המשפט לדיני העבודה בישראל תובעים ונתבעים רבים. למרבה הצער, סכסוכי עבודה הם אירוע שבכל יום ובתי המשפט נדרשים לקבוע מי הצד הצודק במקרים מרובים. כאשר חושבים על כך, מערכת היחסים בין העובד לבין המעביד היא מורכבת וטעונה מראשיתה – וכאשר שני הצדדים אינם מצליחים ליצור מערכת שבה הם מפיקים זה מזה תועלת התסכול רב. בגלל הרגשות העזים שנלווים לסכסוכי העבודה במקרים רבים, חשוב במיוחד לפנות לעורך דין מקצועי, מנוסה ומיומן שיוכל להעניק עצה טובה ושקולה לגבי התביעה.
אין זה משנה אם מדובר במעסיק או בעובד- כאשר אתם מתנהלים ללא ליווי משפטי איכותי תתקשו להגיע לתוצאות הרצויות בעולם המורכב של דיני העבודה בישראל. אל תסתפקו בכל עורך דין – חשוב למצוא את עורך הדין המנוסה והמיומן ביותר. למה הכוונה? לא רק לשנות הניסיון והוותק, אלא גם להתנסות של ממש במשפטים מרובים, היכרות מעמיקה עם המערכת והיכולת להעניק עצה טובה על סמך ניסיון בכל מצב ומצב.
תביעות מורכבות דורשות ידע ממשי
קחו לדוגמא תביעה שנערכת סביב חוק הגנת השכר – לכאורה החוק ברור וידוע, וקל למדי לזהות מי צודק ומי טועה, ואיפה נעשה העוול. החוק קובע פרמטרים ברורים מאד, ובכל זאת – ישנן אינספור דקויות משפטיות שצריך להכיר ויש לבנות את התביעה (או ההגנה) בצורה הנכונה. גובה הפיצויים, למשל, תלוי במידה רבה מאד בייצוג המשפטי. חשוב להבין שכאשר מדובר בדיני עבודה בין המשפט נוטה לצדו של העובד, מכיוון שהוא הצד החלש במערכת היחסים והוא זקוק לעבודה. אך בכל זאת, אין מדובר בוודאות משום סוג, ויש לגשת לכל תביעה במלוא הזהירות ועם כל הניסיון הנדרש.
חוק הגנת השכר נחקק ביחד עם חוקים נוספים על מנת להסדיר את היחסים בין העובדים למעסיקים. מדובר בתהליך חקיקה ארוך וממושך אשר הבטיח בהדרגה את זכויותיהם של העובדים ולמעשה גם הגדיר אותן לראשונה. מכיוון שהעובדים תמיד זקוקים לעבודה, כאשר עולם העבודה התנהל ללא חקיקה רלוונטית המעסיקים קבעו תנאי עבודה נוקשים יותר ויותר. המדינה לקחה על עצמה להבטיח מערכת הוגנת של יחסי עבודה בין הצדדים. תפקידה של מערכת המשפט הוא לבחון כל מקרה של הפרה או סכסוך ולקבוע לפי החוקים הללו מי הצד הצודק.
בחרו בעורך דין איכותי ובעיקר מנוסה ומומחה לתחום בכל מצב של סכסוך עבודה כדי להבטיח שתצאו מבית המשפט עם התוצאה הרצויה לכם.